Harmonie St. Joseph in Dagboek van een Herdershond

In de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond maken maar liefst 16 harmonieën en fanfares hun opwachting in het pop-up theater in MECC Maastricht. Twee van deze harmonieën komen uit Nederweert, te weten harmonie Melodie der Peel Ospel en harmonie St. Joseph Nederweert.  “In een musical waarin de ziel van de zuiderling tot leven komt, mag een fanfare of harmonie niet ontbreken”, aldus producent Albert Verlinde, “we zijn vereerd en trots dat 16 muziekverenigingen uit Limburg en één uit Zeeland meedoen. Regisseur Servé Hermans: “De fanfare of harmonie is onderdeel van het Limburgse leven. Ze maken hun opwachting bij een processie, een begrafenis of bij de jaarlijkse dorpskermis. Geweldig dat ze iedere avond live te zien en te horen zullen zijn.”

De fanfares en harmonieën spelen onder leiding van muzikaal leider Rob Mennen meerdere nieuwe muziekstukken gecomponeerd door Ad van Dijk. De openingstune van de legendarische tv-serie Dagboek van een Herdershond van Ruud Bos is door Van Dijk bewerkt en zal ook te horen zijn. De muziekverenigingen wisselen elkaar af gedurende de speelperiode in mei en juni 2022. De twee harmonieën uit Nederweert spelen in de eerste week van juli (6 tot en met 10 juli), de kaartverkoop voor deze voorstellingen is nog niet gestart, houd hiervoor ook de Facebookpagina’s van beide verenigingen in de gaten.

Het verhaal

In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen. Een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

Meer informatie en kaartverkoop: www.dagboekvaneenherdershond.nl