In Memoriam Har Lempens

Maandag ontving ik het verontrustende bericht dat er iets niet goed was met Har Lempens. Je schrikt. De dag ervoor, zondag 24 juni, was hij nog druk in de weer geweest voor onze vereniging om met het logistiek team al het materiaal en de instrumenten naar Ospel te brengen waar we die ochtend het kermisconcert ten gehore brengen.

Gedurende de week worden de berichten verontrustender, de kansen op herstel worden kleiner en het lijkt zelfs helemaal de verkeerde kant op te gaan. Gisteren, donderdag 30 juni, ontving ik het verdrietige nieuws dat Har rustig en tevreden van ons is heen gegaan. Een bericht dat moeilijk te bevatten is, zo plotseling uit het leven gegrepen, nog zo vol plannen en genietend van het leven.

Har was één van onze leden van het logistiek team, nooit op de voorgrond maar liever sjouwend op de achtergrond. Als gepensioneerd vrachtwagenchauffeur was hij de ideale persoon om het beheer over het instrumentenbusje te voeren. Er werd door niemand ook maar een meter mee gereden, dat deed Har.

Hij stond dan ook altijd voor iedereen klaar, je hoefde maar te bellen en het werd geregeld; hij had aan een half woord genoeg. Hij genoot dan ook van het werk dat hij kon doen voor de vereniging en samen met zijn vrouw Ger, zeer actief binnen het damescomité, stond hij volop in het leven en gingen ze er graag samen op uit.

Het is Har niet gegeven nog langer in ons midden te zijn, maar we mogen dankbaar zijn voor alles wat hij voor ons heeft betekend. We zullen hem blijven herinneren als die sterke man van Ger, pap van Hay en Rens en lieve opa van zijn kleinkinderen.

Wij wensen de familie en naasten heel veel sterkte toe de komende tijd.

Jos Willekens, voorzitter