• Banner_2018_1_gt.jpg

Opleidingen

 

Starten met muziek / AMV

Starten met muziek (of Algemene Muzikale Vorming) is een les die georganiseerd wordt door Harmonie Sint Joseph, Harmonie Pro Musica en Harmonie Melodie der Peel. Bij deze lessen maak je kennis met muziek. Je leert noten lezen, blokfluit spelen, samen muziek maken en maakt kennis met verschillende instrumenten. Hierna ben je klaar om een instrument te kiezen en kun je zo snel mogelijk samen muziek maken bij de harmonie. De lessen zijn op donderdagavond van 18.30-19.00 uur bij het café 't Verschil in Nederweert-Eind. Kinderen die in schooljaar 2020/2021 in groep 4 (of hoger) zitten kunnen zich aanmelden.

Het lesgeld voor één schooljaar bedraagt 50 euro. De kinderen moeten beschikken over een blokfluit (géén plastic) met enkele boring. Deze dient zelf aangeschaft te worden. Lesboeken kunnen geregeld worden via de harmonie.

Informatie over de AMV is te verkrijgen bij onze Jeugdcoördinator Janine Sieben-Kierkels via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aan het einde van het lesjaar zal worden bekeken voor welk instrument de leerling voorkeur én aanleg heeft tenzij de leerling uitdrukkelijk voor slagwerk kiest.

 

Muziekopleiding aan het RICK

Het is ook mogeljk om meteen te starten met de muziekopleiding op een insrument. Deze muziekopleidingen worden verzorgd door het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie (voorheen de Academie voor Muziek en Dans).

Het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie (RICK) is het regionaal centrum voor de Kunsten waar jaarlijks zo’n kleine vierduizend cursisten lessen volgen in de disciplines muziek en dans. Daarnaast worden speciale projecten en workshops ontwikkeld voor scholen, bedrijven en particulieren. Kortom, het RICK heeft in de gemeenten Asten, Cranendonck, Deurne, Heeze-Leende, Nederweert, Someren en Weert een niet weg te denken plaats verworven in het culturele leven. Kwaliteit en dynamiek zijn hierbij sleutelbegrippen.

De ruim 70 aan het RICK verbonden professionele docenten staan met hun enthousiasme en vakkundigheid garant voor kwalitatief goed verzorgd aanbod muziek- en dansonderwijs. De aanvullende activiteiten, waaronder de talloze mogelijkheden voor ensemblespel en de vele muziek – en danspresentaties maken RICK dan ook tot een dynamische instelling.

Voor meer informatie: Kijk op de website van Rick of neem contact op met onze Jeugdcoördinator Janine Sieben-Kierkels via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het lesjaar aan de muziekschool loopt gelijk aan een schooljaar (augustus tot en met juli). Na één jaar muziekschool kan de leerling als regel mee gaan spelen in de jeugdharmonie. De repetities van de jeugdharmonie zijn elke donderdagavond van 18.45 tot 19.45 uur in het gebouw van Willem Tell, Beatrixstraat 47a op Budschop.

 

Lesgelden

Als je via Harmonie Sint Joseph Nederweert muziekles gaat volgen, dan word je lid van de vereniging. Een lid van de harmonie betaalt contributie, maar bij de leden die nog muziekonderwijs volgen wordt de contributie in de lesgelden verrekend. Dit is een tegemoetkoming waarmee wij als vereniging jonge muzikanten willen stimuleren om muziekles te volgen.

De harmonie ontvangt voor het muziekonderwijs een subsidie van de gemeente Nederweert. Bij tussentijds stoppen zijn wij aan de muziekschool het lesgeld over het volledige schooljaar verschuldigd. Dat houdt in dat ook de lesgeldbijdrage over een volledig schooljaar verschuldigd is.

De lesgelden (inclusief contributie) voor het schooljaar 2020/2021 bedragen:

Opleiding
(10 maanden, ongeveer 40 lessen)
Leden tot en met 20 jaar
Starten met muziek / AMV
50 euro
A-diploma
340 euro
B-diploma
440 euro
C-diploma
550 euro
D-diploma
660 euro

 

Instrumentenbijdrage

Zodra gestart wordt op de muziekschool krijgt een leerling een instrument in bruikleen van de harmonie. Uiteraard moet hiermee zorgvuldig worden omgegaan. Vanaf dat moment tot het moment waarop iemand in het harmonieorkest gaat spelen (als regel na het behalen van het B-diploma) is een instrumentenbijdrage verschuldigd van 6,00 euro per maand. Deze bijdragen worden gebruikt voor de aankoop van nieuwe instrumenten. De slagwerkleerlingen zijn geen instrumentenbijdrage verschuldigd.

Voor de betaling van lesgelden en instrumentenbijdrage maken wij bij voorkeur gebruik van een automatische incasso. Indien wenselijk kan men gebruik maken van de factuur die ieder kwartaal wordt toegezonden.

 

Lesboekjes

Er zijn theorieboekjes en lesboekjes voor diverse instrumenten beschikbaar in het archief van de harmonie. Zo hoeven niet steeds nieuwe boekjes te worden aangekocht. Het beheer hiervan is in handen van Janine Sieben-Kierkels. Benodigde lesboekjes kunnen aangevraagd worden bij Janine. Via de muziekdocent(e) en zelf aangekochte lesboekjes worden niet vergoed. Na gebruik moeten de boekjes weer bij Janine worden ingeleverd. De lesboeken blijven eigendom van de harmonie. Bij beschadiging door slordig gebruik en indien de lesboeken niet worden teruggegeven, worden de kosten in rekening gebracht.

 

Vragen? Mail onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..