• Banner_2018_1_gt.jpg

Dirigenten en instructeur

Fer Koolen

Vanaf augustus 2013 staat het harmonie-orkest van Harmonie St. Joseph Nederweert onder leiding van Fer Koolen uit Ell.

Dirigent Fer KoolenNa een muziekopleiding Trompet, Tuba, Piano en Gitaar bij de Stichting Kreato Thorn studeerde Fer Koolen aan het Maastrichts Conservatorium in 1989 af in de richting schoolmuziek. Verder studeerde hij er gedurende twee jaar hoofdvak piano (lichte muziek) bij de Amerikaanse jazzpianist Irv Rochlin. Bij de dirigentenopleiding van Stichting Kreato Thorn behaalde hij het diploma voor assistent-dirigent waarna hij Ha-Fa-directie studeerde bij Pierre Kuijpers.

Van 1990 tot 2010 was hij docent muziek aan het Bisschoppelijk College Weert en van 1990 tot 2012 was hij docent IVM en Theorie en vanaf 2007 tevens afdelingshoofd bij de Stichting Kreato Thorn.

Op dit moment is hij afdelingshoofd en docent bij de Stichting Myouthic, centrum voor kunst en cultuur in Thorn, freelance arrangeur en producer (in het verleden o.a. voor Gé Reinders, L1 en nu voor diverse gezelschappen) en zanger/toetsenist/gitarist/songwriter en producer van en bij de eigen band Fermate.

Hij dirigeerde o.a. bij:

 • Koninklijke Harmonie Concordia Panningen, afdeling uitmuntendheid (1991 - 1997)
 • Fanfare Concordia Leveroy, afdeling superieur (1994 - 2002)
 • Fanfare St. Laurentius Leeuwen-Roermond, afdeling superieur (1990 - 2006)
 • Harmonie Juliana Someren-Eind, 1e divisie (2001 - 2007)
 • Fanfare Aurora Baexem, 1e divisie (2002 - 2012)
 • Interimdirigent Fanfare St. Laurentius Leeuwen (proms 2010)
 • Projectdirigent van het orkest van de jonge LBM en het groot Kreato harmonie-orkest


In 2010 was Fer Koolen als projectdirigent aan onze harmonie verbonden en had hij de muzikale leiding bij de geweldige Rabo Promsfantasy.Mieke Douven-Salemans

Mieke Douven

Vanaf januari 2017 staat de jeugdharmonie onder leiding van dirigente Mieke Douven (1985).

Op 7 jarige leeftijd is Mieke met muziek gestart op sopraan- en altblokfluit. Daarna heeft ze de overstap gemaakt naar trompet aan de Streekmuziekschool Weert waar ze les kreeg van Mia Claessens en later van Lou Fijten. Dit bespeelde Mieke van 1996 t/m 2002. Wegens gezondheidsklachten is Mieke in september 2002 overgestapt op tenorsaxofoon. Ze kreeg privé les van Jean-Pierre Cnoops. In april 2016 heeft Mieke besloten om klarinet te gaan bespelen. Sinds 1996 is Mieke lid van de Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 in Weert.

In 2006 is Mieke begonnen met dirigeren met beginnende jeugdorkesten. Onderstaande jeugdorkesten heeft Mieke de afgelopen jaren mogen dirigeren. Momenteel is Mieke alleen dirigente bij de jeugdharmonie van Harmonie Sint Joseph Nederweert (2017-heden).

 • Jeugdensemble Kerkelijke Harmonie St. Joseph Weert (2006 - 2018)
 • Jeugdharmonie Pro Musica Nederweert – Eind
 • Jeugdharmonie van het Heilig Hart Altweerterheide
 • Jeugdfanfare Ellona / Tungelroy
 • Jeugdfanfare Aurora Baexem

Mieke geeft ook blokfluitlessen en geeft les aan het kleuterorkest bij de Kerkelijke Harmonie St. Joseph in Weert.

Naast het uitoefenen van haar muzikale hobby is Mieke in het dagelijks leven onderwijsassistent.

 

Boy Hendrix

Boy Hendrix deed op 14 juni 1952 zijn eerste (nog niet muzikale) stemverheffingen. Zijn echte muzikale carrière startte hij in 1958 als koorknaap bij Fer Kristal, Als telg uit een echt ‘harmonie-geslacht’ (de ‘Pin’) was het vanzelfsprekend dat hij in 1961 bij Harmonie St. Joseph kwam. Hij begon met het ‘trekken van ut kerke’ van de dikke trom maar gelijktijdig startte hij zijn trompetstudie bij Antoon Janssen aan de Streekmuziekschool Weert.

Vanaf 1965 speelt Boy Hendrix mee in het harmonie-orkest. Hij speelde achtereenvolgens trompet, trombone, bes bas en op dit moment tuba/euphonium.

Vanaf 1974 tot 2002 was Boy leider van onze blaaskapel Klein mèr Neugter. In de periode 1977 tot 1985 was hij bestuurslid van onze vereniging. In deze functie was hij 2e secretaris en voorzitter van de Muziekcommissie en hield hij zich bezig met de organisatie van het Onderling Solistenconcours.

In de periode 1985 tot 1988 volgde hij de studie Assistent Dirigent bij Kreato in Thorn. In 1991 behaalde hij het Staatsdiploma HAFA-directie (landelijk). Van 1987 tot 1998 was hij dirigent van Fanfare De Heerlijkheid in Sterksel. Van 1987 tot 1993 dirigeerde hij de Jeugdfanfare van Fanfare St. Willibrordus Neerkant. In de periode 1997 tot 2003 was hij dirigent van de jeugdharmonie van Harmonie St. Joseph Nederweert. Van 1998 tot 2006 was hij dirigent van Harmonie Les Echos Budel-Dorplein.

 

Patrick Vlassak

Sinds 2014 staat de slagwerkgroep onder leiding van instructeur Patrick Vlassak uit Weert.

Patrick Vlassak begon op zijn 7de jaar met slagwerk bij Schutterij St. Oda Boshoven. Met zijn 8ste jaar ging hij naar de Streekmuziekmuziekschool (thans RICK) in Weert. Daar heeft hij lessen gevolgd bij Frank Rademakers.

In 2006 werd hij aangenomen op het conservatorium te Utrecht voor de vooropleiding. Na deze goed te hebben doorlopen is hij in 2007 aangenomen in het eerste jaar. Hij volgde zijn lessen bij Johan Faber (Marimba en Set-Up), Paul Jussen (Pauken) en Vincent Cox (Slagwerk). In 2011 is hij met goed resultaat afgestudeerd.

Thans is hij werkzaam als slagwerkdocent bij muziekschool RICK te Weert, Kunstkwartier te Helmond, Myouthic en Schutterij St. Oda Boshoven-Weert.Ere-instructeur Jo Beckers

De slagwerkgroep stond van 1975 tot 2014 onder leiding van Jo Beckers uit Ospel. Op 10 juli 2014 droeg hij de directie over aan Patrick Vlassak uit Weert en werd hij benoemd tot Ere-instructeur van Harmonie St. Joseph Nederweert.

Jo Beckers is geboren op 2 december 1954 en opgegroeid in Heythuysen. Op achtjarige leeftijd begon hij zijn muzikale carrière door zich aan te melden als leerling-tamboer bij schutterij St. Nicolaas. Na zijn opleiding tot tamboer bleek zijn interesse hierin toch dieper te zitten en volgde hij de instructeursopleiding bij de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen.

Al op 16-jarige leeftijd kreeg hij de leiding over zijn eerste korps: de drumband van schutterij St. Martinus in Horn. Gevolgd door vele korpsen in de hele regio: drumband-schutterij St. Agatha Haelen, drumband harmonie De Drie Horens Horn, drumband-klaroenkorps St. Nicolaas Heythuysen, drumband Uit Vrienden Bestaand Panningen, drumband-schutterij St. Jozef Egchel, drumband-fanfare St. Isidorus Molenbeersel, drumband-schutterij St. Petrus Kelpen-Oler, drumband-harmonie St. Joseph Nederweert, drumband-lyrakorps Heromene Heibloem.

Vooral met drumband St. Agatha uit Haelen behaalde hij vele successen en hij voerde hen in vijf jaar tijd vanuit de tweede divisie naar de ere-divisie en een van de hoogtepunten met hen was de deelname aan de marswedstrijden tijdens het Wereld Muziek Concours te Kerkrade in 1978. Met de slagwerkgroep van Harmonie St. Joseph behaalde hij in 2009 in de 3e divisie de titel Limburgs Kampioen en in 2010 Nederlands Kampioen.

In de loop der jaren bleef hij zich steeds op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen op slagwerkgebied door het volgen van diverse cursussen.

Momenteel is hij nog als instructeur verbonden aan Tamboer- en lyrakorps Heromene Heibloem en St. Agatha in Haelen.

Naast het uitoefenen van zijn hobby: lesgeven aan drumbands is Jo in het dagelijks leven werkzaam als grafisch ontwerper bij Pre-Press in Kelpen. Ook in deze hoedanigheid heeft hij zijn sporen bij onze harmonie ruim verdiend door het opzetten van richtlijnen voor alle grafische uitingen binnen de harmonie maar zeker ook naar buiten toe.