Over Ons

Harmonieorkest

Ons harmonieorkest bestaat uit ongeveer 60 spelende leden van Harmonie St. Joseph Nederweert en sinds 2019 vormen we samen met de leden van Harmonie Melodie der Peel Ospel een volwaardig orkest van bijna 90 muzikanten van jong tot oud. Voor wat betreft het repertoire van het orkest wordt in een 3-jaarlijkse cyclus een balans gezocht tussen moderne muziek en meer klassieke beoordelingswerken. Het orkest staat onder leiding van Fer Koolen.

Dirigent: Fer Koolen
Contactpersoon: Guus van Cruchten
Meer informatie: orkest@harmonienederweert.nl

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep vormt sinds 2019 een groep van 20 slagwerkers van Harmonie St. Joseph Nederweert en Melodie der Peel Ospel. Onder leiding van Patrick Vlassak wordt iedere keer weer gezocht naar verrassende muziekwerken met spectaculaire elementen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zowel ongestemde als gestemde slagwerkinstrumenten.

Dirigent: Patrick Vlassak
Contactpersoon: Coen van Diepen
Meer informatie: Slagwerk@harmonienederweert.nl

Jeugdharmonie

Na ‘Starten met Muziek’ en vervolgopleiding bij het RICK, gaan onze jeugdleden samen spelen bij de jeugdharmonie. Onder leiding van een echte dirigent leren om samen te spelen, want dat is toch het allerleukste! Van herkenbare melodieën tot popnummers, maar ook enkele werken die om meer uitdaging vragen zitten allemaal in het repertoire. Na verdere muzikale ontwikkeling stromen de muzikanten door naar het orkest, maar blijven vaak nog een tijdje spelen bij de jeugdharmonie om de jongste aanwas weer op weg te helpen en omdat het gewoon erg gezellig is!

Dirigent: Marc Kocken
Contactpersoon: Janine Sieben-Kierkels
Meer informatie: Jeugd@harmonienederweert.nl

Bestuur

Harmonie St. Joseph kent een klein en slagvaardig bestuur, waarbij ieder bestuurslid zijn eigen portefeuille en aandachtsvelden beheerd. Naast de bestuursleden kent de vereniging nog een evenementencommissie en een jeugdcommissie. Deze ondersteunen in voornamelijk uitvoerende taken.

Bestuur-Jos

Jos Willekens

voorzitter@harmonienederweert.nl

Bestuur-Frank

Frank van Renswouw

secretaris@harmonienederweert.nl

Bestuur-Esther

Esther Kersten-Sieben

penningmeester@harmonienederweert.nl

Bestuur-Guus

Guus van Cruchten

Vice-Voorzitter
Bestuur-Coen

Coen van Diepen

Bestuurslid
Bestuur-Nicole

Nicole Seuren-Verleijsdonk

Bestuurslid

Klein mer neugter

Al sinds 1947 bestaat de Hofkepèl Klein Mèr Neugter en is hiermee één van de oudste hofkapellen van Nederland. De kepel kent dan ook een roemruchte geschiedenis, maar is zeker een onderdeel van Harmonie St. Joseph om trots op te zijn. Heden ten dage bestaat de kepel uit een jonge en enthousiaste groep muzikanten die voornamelijk evenementen opluisteren van vv De Pinmaekers. Daarnaast staan zij ieder jaar weer garant voor de organisatie van het Kistkappe, wat gezien kan worden als hèt carnavalsevenement van Nederweert en omstreken.

Voor meer informatie info@kleinmerneugter.nl