Slagwerkconcert 7 april

Op zondag 7 april kun je bij Willem Tell (Beatrixstraat 47a in Nederweert) van 10.00 tot 12.00 uur gratis genieten van een muzikaal concert dat volledig in het teken staat van slagwerk.

Sinds enkele jaren is Patrick Vlassak werkzaam als slagwerkdocent bij het RICK en leidt hij beginnende slagwerkers op tot volwaardige muzikanten. Daarnaast is Patrick ook steeds meer betrokken geraakt bij de slagwerkers in Nederweert. Als eerste is hij instructeur geworden van de slagwerkgroep van harmonie St. Joseph Nederweert, waar later een samenwerking is ontstaan met de slagwerkers van Melodie der Peel Ospel en Pro Musica Nederweert-Eind zodat Patrick instructeur werd van bijna alle Nederweerter slagwerkers. Als tweede heeft de samenwerking tussen de muziekverenigingen ook geleid tot het oprichten van een jeugdslagwerkensemble dat natuurlijk ook onder leiding staat van Patrick. Zo zorgt Patrick voor de ontwikkeling van slagwerkers in Nederweert, Nederweert-Eind en Ospel.

Om iedereen kennis te laten maken met de ontwikkeling van de slagwerker organiseert het RICK in samenwerking met de drie muziekverenigingen dit slagwerkconcert. Er zullen optredens zijn van jong en oud, solisten en groepen om de diversiteit en de groei van slagwerkers te laten zien.